Register for the Forum

Educația pentru Pace în școli (Workshop):

Română, PATRIR, Cameră III/1, Mai 13, 10:45

Integrarea educației pentru pace în trunchiul comun al programei școlare sau al curriculumului la decizia școlii este responsabilitatea tuturor stakeholderilor care joacă un rol în viața noii generații de tineri. Dacă ești părinte, elev, profesor te invităm să participi la workshop și să experimentezi cu noi metodele folosite în clasele în care se integrează educație pentru pace. Mai mult, vei afla ce fel proiecte a dezvoltat echipa de la PATRIR și vom prezenta și rezultatelor bune și nu numai ale altor organizații internaționale de profil. Trăim într-o societate complexă și diversă, conflictele sunt iminente, tot ce avem nevoie este să învățăm să le folosim pentru a deveni cetățeni informați, responsabili și activi.

 

Atelierul de abordare a radicalizării și a extremismului violent

Engleză ,  PATRIR, Cameră IV/3, 13 Mai, 14:30

Atelierul de abordare a radicalizării și a extremismului violent se creează pe teorii de bază și pe cunoștințe cheie în înțelegerea căii spre radicalizare și extremism violent. De-a lungul unor serii de exerciții contextuale, însoțitorii vor aborda faze sociale și psihologice pe care le poate întâlni un individ , pentru se radicaliza. Acest atelier oferă o bună oportunitate pentru toți cei interesați în radicalizare și în extremist violent să dobândească o înțelegere mai aprofundată și mai holistică a acestor probleme.

 

Generația tânără ne va configura lumea, prezentul și viitorul : Rezoluția de Securitate 2250 a Națiunilor Unite în raport cu noi

> Engleză, UN Youth, PATRIR, Cameră IV/1, 13 Mai, 16:15

Povești ale tinerilor din întreaga lumea stau ca și mărturie că aceștia sunt arhitecti ai păcii eficienți, curajoși și inspirați. În decembrie 2015, Consiliul de Securitate a Națiunilor Unite a adoptat rezoluția 2250, care a fost prima rezoluție tematică de Tineret, Pace și Securitate. Atelierul va cuprinde povestea și istoria rezoluției 2250 și va atrage participanții într-o descoperire și explorare interactivă a principalilor piloni ai rezoluției și va găsi idei de acțiuni la nivel local, regional și național, creând România 2250 : O agendă pentru acțiune.

Ești interesat și pasionat de mecanismele de politică internațională? Ești angrenat și familiarizat cu structurile Națiunilor Unite și cu procesele de luare a deciziilor, sau vrei să înveți mai mult despre aceste chestiuni? Mai presus de toate, ești o persoană de actiune încrezător în agenția care promovează faptul că tineretul poate face diferențe pozitive? PATRIR și echipele UN Youth sunt foarte încântate să te întâlnească la atelier!

 

Aptitudine pentru pace: instruire de pace, studii de pace și perspectiva unui Serviciu Român Civil de Pace

> Engleză, PATRIR, Cameră III/4, Mai 14, 10:45

De ce aveți nevoie pentru a putea să ve angajați in doemniul păcii ? Cum poate cineva să-și construiască un profil “lucrator in doemniul pacii”? Ce spui despre lansarea primului Serviciu Român Civil de Pace? PATRIR își ia ca și angajament principal crearea unui domeniu de pace cu ajutorul cercetării constante și a livrării de programe de instruire. În cadrul acestui atelier, ne-ar plăcea să împărtășim experiențe precum proiectul PeaceTraining.eu, Instruire pentru Serviciul German Civil de Pace, predarea studiilor de pace la universități din întreaga lume și multe altele. Atelierul va introduce câteva din cadrele existente de construire a păcii printre practicieni și va lansa de asemenea o discuție cu privire la conceptul și posibilitățile unui Serviciu Român Civil de Pace, acesta din urmă fiind un tip de infrastructură care există în câteva țări, Germania deținând unul dintre cele mai avansate sisteme.

Ești interesat și pasionat în a contribui la modelarea discuțiilor referitoare la profilul profesional al celor ce lucreaza in domeniul pacii? Ești curios și interesat să-ți explorezi profilul personal sau instituțional în relație cu standardele existente din domeniul de consolidare a păcii? Îți stârnește imaginația faptul că poti fi parte din povestea primului Serviciu Român Civil de Pace? Atunci, noi suntem foarte încântați să te întâlnim în cea de-a doua zi a forumului!

 

Intervenții comunitare durabile în proiecte de incluziune, non-violență, prevenire a abandonului școlar. (Workshop)

> Română, Fundatia Noi Orizonturi, Cameră III/4, Mai 14, 14:30

Una din cele mai dificile întrebări, la care toţi cei care elaborăm programe şi proiecte suntem nevoiţi să răspundem, este: „cum asigurăm sustenabilitatea proiectului” sau, mai simplu: „ce se va întâmpla cu beneficiarul, după încheierea programului sau proiectului”?

Prin activitatea pe care v-o propun, vom descoperi împreună că, uneori în viaţă, chiar şi în viaţa proiectelor şi programelor, nu ajungem unde ne dorim pentru că, poate, nu plecăm de unde trebuie, nu ştim să formulăm întrebările corecte. Aşa cum se spune, într-o întrebare bună e prefigurat şi răspunsul.Deci, printr-un joc, vom încerca să formulăm întrebarea potrivită ce ne-ar putea conduce către un răspuns legat de sustenabilitate.
Obiectvele acestui workshop sunt : Identificarea atitudinilor potrivite pentru asigurarea sustenabilităţii intervenţiilor pe diferit probleme şi Elaborarea unei strategii de acţiune, pe diferite tematici: incluziune, nonviolenţă, combaterea abandonului şcolar etc, pornind de la analiza comunităţii.