Register for the Forum

Având Impact în România, Având Impact în Lume

Forumul de Pace din România 2017

ClujNapoca, România

13 & 14 Mai 2017 –

Implică-te!

Ghid de voluntariat

În 2017, Forumul de Pace din România, Având Impact în România, Având Impact în Lume va fi primul forum național din istoria României. Forumul va reuni organizații ale societății civile, experi, oficiali din guvern, academicieni, studenți și cetățeni ai României pentru două zile de ateliere interactive și practice, mese rotunde, sesiuni plenare și forumuri de design pentru a aborda problemele și provocările – dar și oportunitățile- din România, Europa și lumea întreagă. Având Impact în România, Având Impact în Lume reprezintă crearea de conexiuni, aprofundarea înțelegerii și dezvoltarea legăturii dintre academicieni, practicieni, factori de decizie și cetățeni pentru avansarea unei agende practice și a unei viziuni despre pace. O viziune de care lumea are nevoie.

În acest an evenimentul va avea loc în data de 13 şi 14 Mai în Cluj-Napoca, România. Forumul este organizat de către Institutul de Pace din România (PATRIR) în colaborare cu Centrul de Studii Internaţionale, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyai şi alături de alţi parteneri contribuitori şi organizatori. Forumul este organizat ca un ansamblu, o iniţiativă de colaborare între instituţii, agenţii şi ministere guvernamentale, organizaţii ale societăţii civile şi iniţiative civice din întreaga ţară, implicate în adresarea conflictelor, violenţei şi construcţiei păcii în România, sau din România pe plan international.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/romanianpeaceforum/?fref=ts

Evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1045276878939626/

Website: www.forum-pace.ro (Va fi lansat în curând)

Apel pentru Voluntari

Te vrem in echipa de organizare a primului Forum National pentru Pace din Romania!

Esti pasionat de comunicare, blogging, design grafic, IT , fotografie/filmare, organizare de evenimente?. Anunţă-ne ce anume te intereseaza şi cum ai dori să te implici!

COMUNICARE, BLOGGING & DESIGN GRAFIC

 • Promovarea Forumului de Pace din România pe reţelele de socializare

 • Traducerea unor materiale în limba omână

 • Scrierea de articole si blog posts, pe durata desfăşurarii şi după finalizarea evenimentului

 • Editare grafică şi Elaborarea Designului materialelor informative

IT

 • Designul website-ului, dezvoltare, întreţinere ( ASAP)

 • Poster, designul logoului ( ASAP)

 • Crearea unui montaj video cu mesaje de susţinere din România şi din lume

LOGISTICĂ

 • Susţinerea echipei de organizare cu logistica

FOTOGRAFIE/FILMARE

 • Realizarea de fotografii şi video-uri pe durata Forumului (13&14 Mai)

EVENIMENT/SESIUNI

 • Întâmpinarea/înregistrarea/direcţionarea participanţilor la eveniment (13&14 Mai)

 • Raportarea rezoluţiilor cheie din cadrul sesiunilor (13&14 Mai & în perioada următoare)

COMPONENTĂ ARTISTICĂ

 • Contribuirea la organizarea programului artistic

 • Suntem în căutare de artişti, grupuri creative care ar putea face reprezentaţii (piesă de teatru, concert, expoziţie de fotografie, jocuri interactive etc) pe durata Forumului pentru a creşte gradul de conştientizare despre pace, drepturile omului şi implicaţii, şi pentru a promova Forumul şi Clujul ca Oraş al Păcii 2021.

Acesta va fi primul Forum de Pace din România, urmând să devină un eveniment anual. Dacă eşti o persoană dornică să ajute şi vede cum ar putea contribui la îmbunătăţirea lucrurilor în România şi în lume; dacă vrei să te implici, ai capacităţi organizaţionale, expertiză în IT, eşti creativ şi pasionat de teatru, muzică şi arte, există diverse modalităţi de a fi parte din Forumul de Pace din România. Avem o echipă grozavă de omeni dedicaţi şi creativi şi ne-am bucura să ni te alături.

Ce obţi dacă te alături Echipei Forumului de Pace din România

În calitate de voluntar vei avea o experienţă minunată alături de echipa FPR. Vei lucra împreună cu un grup de oameni extraordinari, utilizându-ţi cunştinţele, experienţa, expertiza şi abilităţile pentru a ajuta la dezvoltarea unui eveniment important într-un succes major. Toţi membri echipei vor primi un certificat din partea Departamentului de Operaţiuni pentru Pace (DPO) al PATRIR, fiindu-le recunoscută contribuţia. De asemenea, vei avea posibilitatea să participi la sesiuni în cadrul Forumului, cumulând inspiraţie şi o mai bună înţelegere de la practicieni, academicieni, experţi şi oragnizaţii civice din România şi din străinătate. Toţi cei interesaţi pot de asemenea să ia în considerare angajamente pe termen lung cu Institutul de Pace din România, devenind parte a eforturilor locale în Cluj sau în ţară, şi partcipând în mod gratuit în traininguri locale şi naţionale organizate de Centrul de Training pentru Pace Internaţională şi Dezvoltare – centru cu recunoaştere globală în domeniu.

Cum să te implici

Pentru a te implica te rugăm să ne trimiţi o scrisoare de motivaţie împreună cu CV tău la peaceforum@patrir.ro. Anunţă-ne în care atribuţie/department ţi-ar plăcea să te implici, abilităţile tale şi expertiza, disponibilitatea ta şi cât timp ai dori să te îţi dedici realizării lor.

Aşteptăm să ne contactezi şi să facem acest eveniment un real succes!